5 saker att tänka på när du ska ge bort hudvård till honom

manlig hudvård

Den senaste tiden har en fullständig explosion skett på den manliga hudvårdssidan. Innan man visste ordet av hade varenda beautymärke värt namnet en egen linje produkter ”bara för honom”, och i killarnas badrumsskåp trängdes produkterna med varandra. Trenden tycks vara här för att stanna, och den går numera under namnet ”grooming”.

Grooming innebär att som man vårda, ansa och ta hand om sin kropp och sitt ansikte på ett sätt som fram till idag mest förknippats med kvinnor. Som tur är är det nya tider, så vill du hitta en uppskattad present till din pojkvän/make/bror/polare – läs våra tips nedan!

  1. Luska reda på vad din presents mottagare har för hudtyp. Detta kan du förstå genom att kolla igenom de förpackningar som redan finns i hans badrumsskåp; är det mestadels fukt- och fettgivande krämer är hudtypen troligtvis av det torra slaget, men finns där flera specialanpassade produkter för problemhy så har han antagligen en fet hy.
  2.  I närmaste affär kan du välja och vraka bland olika linjer av hudvård för män – se till att inte bara gå efter prisklass utan kolla gärna upp omdömen och betyg på internetsidor och bloggar i förväg. Låt sedan dessa utgöra vägledande riktlinjer, men ha ändå utrymme för din magkänsla i köpet!
  3. Anpassa produkten efter årstid: på vintern blir en skön och fuktboostande ansiktsmask perfekt, medan sommaren passar bättre för till exempel en lättare after shave.
  4. Ger du bort hudvård som innehåller brun utan sol, se efter om samma produkt även har solskydd i sig. Om inte, ge bort en kräm med skyddsfaktor också! Brun utan sol medför nämligen ofta en falsk trygghet, man känner sig ”skyddad” helt enkelt.
  5. Vet du inte vad för produkt du ska satsa på? Om varken body lotion, parfymerad deodorant eller en cirkulationsökande peeling känns rätt, så gör nästan alltid ett klassiskt rakset à la barberare succé!

1 Comment

  1. Jag tycker i och för sig att det fortfarande är väldigt ovanligt att man ser, eller hör, sina polare använda avancerade hudvårdsprodukter. Det är typ bara om man har ett direkt problem, som tex finnar, som man använder det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *