5 tips när man ska köpa kläder till en man

mode man

Att ge kläder i present kan vara knepigt, speciellt när det kommer till att köpa dem till någon av motsatt kön. Med det i åtanke kommer här fem tips som hjälper dig att välja ut det perfekta plagget åt din manliga vän.

  1. Undersök hans stil: Innan du tar en tur till butiken, ta dig tid att undersöka din väns stil. Titta igenom hans garderob och ta reda på vilka plagg han redan har och vilka plagg han bär oftast. Ta mentala anteckningar om hans färgpalett, såväl som alla trender eller mönster han kan vara intresserad av. Detta kommer att ge dig en uppfattning om vilken typ av kläder som skulle fungera bäst för honom.
  2. Tänk praktiskt: Kläder är fantastiska presenter, men de ska också ge praktiskt värde så att de inte hamnar i en garderob någonstans och samlar damm. Tänk på din väns livsstil och välj något som skulle vara bekvämt och användbart i deras vardag, som ett par jeans eller en lätt jacka som kan bäras året runt.
  3. Var inte för trendig: Även om trendiga plagg kan se bra ut ibland, vill du inte köpa något till din vän som snabbt kommer att gå ur stil och bli föråldrat inom månader eller till och med veckor efter att du har fått det som begåvning. Välj tidlösa klassiker som Oxford-skjortor eller klassiska jeansjackor istället för föremål med högljudda tryck och djärva färger som snabbt blir daterade.
  4. Var uppmärksam på storlek: Det är viktigt att få rätt storlek när du köper kläder som present – ingenting säger “Jag har inte tänkt så mycket på det här” precis som att ge någon en illasittande skjorta eller jacka! Om möjligt, försök att smygt ta reda på din väns storlek i förväg; Om inte, var försiktig genom att öka en storlek från vad du tror att de brukar ha – det kan sluta med att det blir lite för stort men det här är bättre än att ha något för litet!
  5. Välj kvalitet framför kvantitet: Kvalitet är alltid nyckeln när du köper kläder – speciellt när du köper dem som present! Ett fåtal kvalitetsbitar håller längre än många billigare tillsammans, så välj kvalitetsmaterial framför kvantitet när det är möjligt (även om det innebär att spendera mer pengar). På så sätt kan du vara säker på att din vän kommer att få mycket användning av sina nya klädesplagg!
mode man

Att köpa kläder till en/sin kille kan te sig lite knepigt, men genom att följa dessa tips har du inga problem att hitta det perfekta klädesplaggeet åt honom! Nu behöver du bara välja ut något snyggt och praktiskt – kom bara ihåg att hålla utkik efter kvalitetstyger och tidlösa stilar så att han kommer att kunna njuta av sina nya kläder i många år framöver! Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *