5 saker att tänka på när du ska ge bort hårvård till en man

Att håret är ”huvudsaken”, det råder det nog knappast något tvivel om i dessa dagar. Såväl kändisar och kungligheter som gemene man lägger ned mängder av tid och energi på att först och främst hitta den rätta frisören, och sedan att i hemmet själva få till den perfekta frisyren. Håret och den stil vi väljer att ha på det säger ju faktiskt mycket om vilka vi är, eller kanske snarare: vilka vi vill vara. En viss stil förknippas med en viss typ av människa, hur ytligt det än må låta. Idag handlar dock de flesta artiklar och blogginlägg om hårvård avsedd för kvinnor, medan det på manssidan ekar ganska tomt. Många män kör därför utan någon som helst styling, eller också på den gamla trogna hårgelé de har använt sedan mellanstadiet. Är detta något du vill bidra till att förändra? Ge bort en fin present bestående av bra hårvård!

  1. Till att börja med, ta reda på vad den pojkvän/släkting/kompis som ska få presenten har för hårtyp. Beroende på om han har fett, torrt eller normalt hår passar nämligen olika produkter olika bra. Är du osäker, tveka inte att ta hjälp i butiken med detta moment!
  2. Ett bra hårvax blir ofta uppskattat, eftersom detta för många är något av en förbrukningsvara och därmed köps in till billigaste möjliga pris. Salongsmärkena har många fina varianter som inte sällan doftar ljuvligt!
  3. Släpp på dina sterotypa könsroller! Ett värmeverktyg som en plattång eller värmeborste förknippas kanske hos många med en kvinnlig touch, men kan gå minst lika bra hem hos en man.
  4. Vet du att presentens mottagare är sugen på en mer radikal förändring hårmässigt, ta första steget i och med din gåva! Välj ut en vårdande hårtoning i en färg du tycker skulle passa, och ge bort ihop med ett färgboostande schampo. Glöm bara inte att spara kvittot, ifall han skulle få kalla fötter!
  5. Dyrast behöver inte vara bäst, men när det gäller hårvård är det faktiskt ofta så att det lönar sig att köpa kvalitet. Produkterna är mer koncentrerade och du känner skillnad på en lite finare spray, gelé eller vax och en av det billigare slaget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *