5 saker att tänka på när du ska ge bort kroppsvård

Vare sig det är vinter eller sommar där ute, behöver vi alltid ta hand om vår hy. Stort fokus har de senaste åren hamnat på hyn i ansiktet, och marknaden har formligen exploderat av avancerade serums och peelingkrämer. Baksidan av denna hauss har blivit att vi nästan har glömt bort hyn på kroppen. Samtidigt är det ju den delen av vår hudkostym som vi sliter mest på, med dagliga varma duschar, svettiga träningspass och så vidare. Att ge bort ett fint paket med bra kroppsvård är därför en fin initiering i hemmaspats sköna konst. Att skapa en egen liten salong med välgörande kroppsvård behöver inte vara jobbigt alls – framför allt om man redan har fått allt material i present!

  1. En skön kroppstvätt är grunden till varje hemmaspa. Välj ut en ”body wash” i en doft du tror att mottagaren kommer att tycka om och vilja använda dag efter dag. Kräm, mjölk eller fast tvål spelar mindre roll – huvudsaken är att den innehåller ingredienser som är bra för huden.
  2.  Komplettera kroppstvätten med en rejäl peelingkräm. Här duger inte de små peelingkorn som finns i ansiktsvarianterna, utan något med lite mer riv i ska det vara. Håll utkik efter ingredienser som kokos, körsbär och valnöt!
  3. En bra body lotion blir kronan på verket i din gåva med kroppsvård. Välj en doft som går i linje med kroppstvätten du valt ut, eller satsa på en annan som luktar minst lika gott. Tillsammans kan de ändå utgöra en lyckad kombination!
  4.  Om du verkligen vill uppmuntra till avkoppling och spakänsla, ge bort ovanstående produkter tillsammans med ett par skrubbvantar och en hårmassage-”spindel”. Njutning under många trötta kvällar framöver garanteras!
  5.  Tror du att det finns risk för att mottagaren av din present lever ett så pass hektiskt liv, att produkterna aldrig kommer att användas? Satsa då istället på en väldoftande och naturlig deodorant, och ge bort med ett löfte om att raggarduschen hädanefter kommer att kännas nästintill lyxig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *