5 saker att tänka på när du ska ge bort ett vinterplagg

Du vet antagligen alltför väl hur det ligger till, vilket säsongsmässigt mönster som upprepas år efter år. Med några års livserfarenhet i ryggen blir det till sist svårt att förneka att här uppe i norra Europa blir vintern lång, vare sig vi tycker om det eller ej. Under en så lång period som fyra-fem månader kommer mörkret tidigt och kylan är påtaglig, vilket förstås har en rad effekter på hur vi föredrar att klä oss. Plötsligt kan vi inte längre gå i shorts till jobbet eller cykla ut på kvällen med enbart en tunn kofta i beredskap.

Med anledning av detta tvång på funktion blir vinterplagg sällan speciellt roliga att köpa. Man ska dock aldrig underskatta effekten av en bra present – med rätt attityd kan du hitta ett vinterplagg som både lyfter humöret och värmer hjärtat hos den som får det!

  1. Först och främst: vad är det för en person som ska få din present? En hemmakär mormor, en modemedveten tonårstjej och en stressad småbarnspappa har alla olika behov och personlig smak. Låt dig vägledas av de idéer du får.
  2. På vintern finns en dyster tendens hos oss nordbor att bara klä oss i färger som svart och grått. Våga bryta mot denna norm när du nu shoppar presenter till dina vänner, och på så vis sprida en mer färgglad vibe! Rosa, blått, grönt, orange – bara din fantasi sätter gränserna!
  3. Materialen att titta efter bland galgarna är fleece, teddy, ull och kashmir. På second hand finns många bra plagg som håller måttet år ut och år in.
  4. Vilket slags plagg känns mest lämpligt att ge bort kring november – december? Det måste väl ändå vara polotröjan. Med sina långa ärmar och höga hals håller den oss varma dagen igenom. Som delad tvåa kommer långkalsongerna och mössan med öronlappar.
  5. Ge gärna bort plagget tillsammans med ett mysigt vinterlöfte: en kopp te tillsammans på ett trevligt café blir en ljuspunkt att se fram emot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *