5 saker att tänka på när du ska ge bort ett par skor

”Somliga går i trasiga skor” – Cornelis satte ord på den kanske ultimata symbolen för fattigdom. Att vara torr, hel och ren om fötterna är så grundläggande för oss att vi ganska snabbt tar det för givet. Därför är också ett par skor en så väldigt fin present; den signalerar att vi vill den andres bästa, vi värnar om att säkra hans eller hennes hälsa helt enkelt! För även om skor kan vara svårt att prova ut och få rätt när man köper till någon annan, låt dig inte nedslås. Med våra smarta tips och lite tur prickar du rätt, och då har du den bästa presenten i hamn!

  1. Att ta reda på mottagarens skostorlek är förstås A och O, men inte heller tillräckligt. Du behöver få en uppfattning om huruvida han eller hon har smala eller breda fötter, och brukar ha skor som är små eller stora i storleken. Snoka reda på detta så diskret som möjligt, alla medel är tillåtna!
  2. På internet och i webbutikernas egna register finns smarta storleksguider för att hjälpa dig att välja rätt modell. Köper du i en butik på stan ska du definitivt inte dra dig för att be expediten om råd!
  3. Tänk igenom vad personen du ska ge skorna till vill ha och behöver. Är det en skogsmulletyp vi talar om, blir ett par rejäla vandringskängor helt säkert uppskattat. Är det istället en vild partykille bör den senaste sneakersmodellen göra succé.
  4. Ta en titt på tidningarnas och bloggarnas allra senaste trendrapporter. Finns det en viss stil, färg eller modell som kommer att bli skållande het inom kort? Visa då att du har koll på läget och investera i denna fräscha nyhet!
  5. En present som innefattar skor behöver inte begränsas till bara just det. Du kan med fördel komplettera med till exempel fina skosnören eller sköna gelsulor – allt beroende på vad du tror att din vän behöver och blir glad av!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *