5 saker att tänka på när du ska ge bort ett sommarplagg

sommar
sommar

På sommaren är livet på många sätt lättare att leva. Solen lyser, det blir varmt och vi får gratis D-vitamin. Vi behöver inte längre lägga totalt 20-30 minuter per dag på att bylta på oss lager på lager med varma kläder, för att sedan skala av dem igen varje gång vi kommer inomhus. De kläder vi använder är lätta, sköna och tar liten plats i garderoben. Sommaren har kort sagt många fördelar.

Om du inte känner någon som fyller år eller firar något speciellt lagom till sommarmånaderna, kan du faktiskt på eget bevåg ge bort en present ändå, ”bara för att det är sommar”. Här är tipsen på hur du lyckas bäst!

  1. Materialen under sommarens ljusa tid skiljer sig ganska markant från de som används under höst och vinter. Ylle, fleece och manchester känns plötsligt extremt långt borta. Håll istället utkik efter linne, tunn bomull och denim – tyger som bara skriker ”semester”!
  2. Välj om du vill tänka praktiskt eller trendigt och kul. Ska du ge bort något som snarare fyller en funktion och alltid kommer att förbli användbart, satsa på ett par jeansshorts eller en sval skjorta. Vill du överraska lite mer kan en trendig jumpsuit eller en urringad T-shirt i herrmodell bli ett roligt alternativ.
  3. Färger att hålla sig till är en ljus och fräsch palett, gärna med fina mönster med i leken. Blommor, fåglar, batik eller palmer är motiv som på sommaren känns så rätt.
  4. Ett sommarplagg behöver inte innebära shorts, linnen och kjolar. Du kan också ge bort ett ytterplagg – i så fall är jeansjackan eller anoraken smarta val. Skor funkar också fint, i form av sandaler eller espadrillos.
  5. Komplettera gärna din present med en somrig accessoar i någon form: ett par glassiga solbrillor, en skön stråhatt eller ett par färgglada örhängen höjer humöret ytterligare ett snäpp!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *