5 saker att tänka på när du ska ge bort ett smycke

halsband
halsband

Tänk på saken – det finns väl få saker som är så klassiska och symboliska gåvor som just smycken? Ett smycke är inte något du ger bort när du ska på middag hemma hos nya kollegan och förväntas ha med dig en liten gåva. Nej, ett smycke betyder faktiskt någonting och sparas till de där lite mer speciella tillfällena. Kanske är det din nära vän, din partner eller någon i familjen som av någon anledning förtjänar en lite finare present?

Alla som du har ett emotionellt band till, helst av det positiva slaget, kan du egentligen ge bort ett smycke till. Och själva gåvan i sig ger ofta upphov till så mycket glädje, att du sällan kommer att ångra dig!

  1. Bestäm dig först och främst vad du vill ha sagt med din gåva. Är det ett löfte om evig kärlek, blir ju en ring det mest självklara alternativet. Vill du snarare bara visa att du bryr dig om personen kan ett halsband eller en armlänk passa lika bra.
  2. Fundera på vad mottagaren av smycket brukar ha för slags stil. Är det mest varma färger och glada mönster på hans/hennes kläder? Då lutar valet av material åt guld. För en person med mer stilren smak och klassisk klädsel passar silver bättre.
  3. Att köpa ett smycke i en fysisk butik är bra eftersom du då kan få proffsig hjälp att prova ut och så vidare. Men uteslut inte nätet som alternativ! Ofta är det i webshopparna du kan göra de riktiga klippen på smyckesfronten.
  4. Ta tillfället i akt och initiera din vän i en ny trend! Den senaste tiden har stora vräkiga ”juvelhalsband” varit högsta mode, och trenden tycks inte vara på väg bort än. Ge bort något som passar, men som han/hon antagligen inte hade kommit på att köpa själv!
  5. Till en man kan en diskret ring kännas som det mest naturliga valet, men även olika typer av enkla örhängen eller halskedjor kan passa prima!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *