5 saker att tänka på när du ska ge bort en foundation

Alla som är något så när intresserade av makeup och skönhet vet att uppskatta värdet av en bra foundation. Att få en fin och jämn bas som gör hyn så gott som perfekt är en dröm som kan bli sann tack vare just denna produkt. Förr i tiden lanserades tunga, tjocka krämer med vit-, gul- eller brunaktig pigmentering, utan några större nyanseringar. Som tur är har dagens moderna underlagskrämer föga gemensamt med dåtidens spackel. Idag finns en helt ny generation foundations, utvecklade med den ena tekniken än mer modern än den andra. Kanske ska din gåva gå till en äkta makeup-junkie, eller också till någon som inte har upptäckt detta universum än. Oavsett vilket blir en foundation ett klockrent presentval!

  1. När du ska välja en foundation är rätt nyans A och O. Ta därför med dig bilder på den som ska få presenten, och be om hjälp i affären. Hittar du inga bilder som tydligt visar personens hudton kan du be en kompis med liknande färger följa med och prova ut en bra nyans.
  2. Tänk över vad mottagaren har för livsstil. Är det en person med mycket fart och fläkt i sitt liv, kan en bra extra hållbar foundation passa fint – leta då efter ”long lasting”-stämpeln. Den som är bekväm av sig drar bäst nytta av en smidig compactdosa, och så vidare.
  3. Dyrast behöver inte alltid betyda bäst! Kolla efter foundationtester och omdömen på internet.
  4. Vill du ha någon typ av specialfinish på produkten, fråga gärna efter detta i butiken. I hyllmetrarna finns allt från mattgörande till extra lystergivande varianter.
  5. För att din vän ska kunna uppnå ett så perfekt resultat som möjligt, komplettera din gåva med en foundationpensel eller kabukiborste, beroende på om du har valt en flytande bas eller en mineralformula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *