5 saker att tänka på när du ska ge bort hudvård till henne

hudvård
hudvård

I dagens hektiska liv är det mycket som ska hinnas med: skola, jobb, handling, tvättider, socialt umgänge… Det är egentligen inte konstigt att så många får väldigt lite tid över för sig själva, kanske framför allt bland kvinnor. Stress och trötthet sätter sig tyvärr direkt i hyn – den blir torr eller finnig, och hamnar i en obalans som kan ge problem även på sikt. Hyn tenderar dessutom att åldras snabbare på grund av de fria radikaler som bildas.

I kombination med en halvbra kost kan alltså stress och fläng få ödesdigra konsekvenser för hyn. Med andra ord – känner du någon som lever i ett högt tempo och skulle behöva ta hand om sin hy lite bättre, ge bort lite välgörande hudvård i present! Här kommer tipsen du inte klarar dig utan.

  1. Tänk på att alla inte har kunskap om hur hyn ska tas omhand på bästa sätt. Kanske vet man inte ens vad man har för hudtyp. Vill du hjälpa din väninna på traven, ta henne till en kosmetikaffär och köp presenten tillsammans där. På så vis kan hon få ett proffs att ta reda på vilka produkter som skulle passa just hennes behov bäst.
  2. Titta gärna i smyg i presentens mottagares badrumsskåp. Vad för slags produkter dominerar där? Är det mycket budgetprodukter av typen ”mataffärens eget märke”? I så fall kommer en lyxig hudvårdsprodukt garanterat att gå hem. Om där redan står en rad märkesprodukter gäller samma sak, så då vet du att du är på rätt spår.
  3. Satsa antingen på en enda lite finare hudvårdsprodukt som ett serum eller en ansiktsmask, eller gå ned ett snäpp i pris men ge då flera produkter i samma serie.
  4. Låt dig inte luras av etiketten ”naturligt ursprung”! Det finns många märkningar som vill få dit att tro att hudvården i princip har destillerats rakt av från naturen, men ofta finns många konstgjorda ämnen gömda i tuben/flaskan ändå.
  5. Ge gärna bort din vårdande present med ett presentkort på ansiktsmassage, utförd av dig! Både spakänslan och glädjeyran kommer att bli total.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *